A trópusi szigetes egzotikus nyaralást fontolgató magyarok körében a Seychelle-szigetek gyakran előfordulnak, legtöbbször az azonos térségben lévő Mauritius lehetséges alternatívájaként. Sokan vannak, akiket a jól csengő név mellett vonz az, hogy a karibi vagy délkelet-ázsiai utazással ellentétben nem túl nagy az időeltolódás (télen +3 óra, nyáron +2 óra). Igaz a repülési idő a Seychelle-szigetek esetén sem csekély (európai átszállóhelyről kb. 9 óra).

Milyen Seychelles?

A legtalálóbb pozitív jelzők talán ezek: paradicsomi, virágoskertes, idilli, békés, romlatlan, tiszta. Negatívak: drága, eseménytelen, buli-mentes, kevés éttermes, túl elszigetelt. Bizony Seychelles luxusnyaralásra pozicionált ország, a stratégiájuk az, hogy ne legyen tömegturizmus, és aki jön, az érezze magát kiváltságosnak, exkluzív élmény részesének. A szállodaárak és a helyi kiadások magasak, mert mindent költséges ideszállítani, másrészt a magas árfekvéssel is meg akarják szűrni a látogatókat.

UNOD A FOGLALÁSOK KÁOSZÁT?

Biztonság, kényelem és megbízhatóság egy zárt körű, felelősségteljes utazási klub keretein belül:


    Egyáltalán nem jellemző, hogy ide hátizsákos turisták jöjjenek, bár léteznek a középrétegeknek való viszonylag olcsóbb szálláshelyek is. Aki eljut a Seychelles-re, az csaknem biztos elalél a természeti szépségektől, az édenkerti szigetvilágtól. A tenger, a strandok nem okoznak csalódást: káprázatos színek, finom homokok, csodás növényzet, természeti szépségek.

    Az egész tényleg egy álomvilág, persze elsősorban a turistáknak, mert a helyieknek azért nem ideálisak az életkörülményei. Rengeteg programlehetőség van (pl. szigettúrák), és a választékról képet lehet formálni a főbb szigetekről szóló fejezeteinkben (Mahé, Praslin, La Digue). Nagy távolságok nincsenek. A legnagyobb sziget, Mahé valamivel kisebb, mint Buda!

    Seychelles ajánlott nászutasoknak, szerelmespároknak, teljes nyugalomra vágyó házaspároknak, kisgyermekes családoknak, a szép, virágos természetet, környezetet értékelőknek. Nem igazán való aktív, nyüzsgős nyaralásra vágyóknak, tizenéveseknek, bulizós baráti társaságoknak.

    www.80szazalek.hu - Egzotikus utazás: A Seychelle-szigeteken jártunk